15 oktober 2013

Mums!

Hej!

Både igår kväll och idag har jag och mamma bakat och bakat och bakat! Men ännu har vi inte hunnit testa allt vi är sugna på. Det är så himla roligt när man lyckas med något gott, och framförallt när man inte behöver få dåligt samvete när man äter det! 

Hittills har vi testat det här!

Nyttiga frukt och nötbollar med kanelsmak!



Receptet är löjligt enkelt och inspirerat av Tasty-health recept som ni hittar här.

För 12 bollar

9 urkärnade dadlar 
1 dl sötmandlar (eller vanliga salta)
1/2 dl kokosmjöl eller mandelmjöl
1 tsk kanel

Mixa mandlarna tills de blir finhackade, lägg sedan ner resten av ingredienserna och mixa tills du får en finfördelad massa. Sedan är det bara att rulla!



Cintronkaka med vaniljfrosting 
Vi gjorde en egen version av frostingen, men originalreceptet hittar du här.



Hemmagjort jordnötssmör! 
Det här är en annan sak som är busenkel att göra. Ta så mycket jordnötter du vill ha, salta eller osalta (jag föredrar salta eftersom det medför mer smak) Sedan mixar du de i en matberedare ett par minuter tills det blivit en kletig massa, det är fullt möjligt men det kan ta lite tid så ha tålamod! Tillsätt sen några droppar rapsolja för att få ett lösare smör. KLART


Osötad/sockerfri äppelmos 



Nyttig version av snickers!
Receptet finns här. Hon använder sig utav Whey proteinpulver i olika smaker, det går lätt att ersätta med mandel eller kokosmjöl eller lite mer nötter. Då får man även tillsätta lite smak från annat håll tex kakaoför chockladsmak eller vanijlpulver/arom.



Glutenfri havremuggkaka med blåbärskesella
Jag använde mig utav glutenfria havregryn som finns att köpa på en vanlig matbutik. Det roliga med denna kaka är att man kan smaksätta den hur man vill, jag använde kardemumma och kanel. Men variationerna på denna muggkaka slutar där fantasin tar slut! Samma gäller toppingen! Receptet hittar ni här!

Det kommer komma fler bilder på nyttiga bakelser och frukostar för det här var riktigt roligt! Tycker jag iaf, hoppas att ni också tycker det.. ;) En sak man ska tänka på när det gäller dessa bakelser är att det endast är nyttigare varianter men det är fortfarande "sötsaker" så man ska äta de med måtta! Nu ska jag återvänta till köket där mamma redan står och förbereder gluten och sockerfria Chocolatechip cookies och brownies med vaniljfrosting!

CYA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar